Šta je inkluzija, šta su mikro-agresije, a šta stereotipi? Kako su oni povezani sa društvenom nejednakošću? Gimnazijalci Paraćina su imali prilike da čuju i saznaju više kroz interaktivnu radionicu održanoj u njihovoj školi, u petak, 4. novembra. 

Radionicu je održala naša lokalna SDG ambasadorka, Milica Živanović, u sklopu projekta “Deo Evrope 2030”. Kako kaže, promocija ciljeva održivog razvoja (SDG) 5 – rodna ravnopravnost i 10 –  smanjenje nejednakosti su neophodni za postojanje tolerantnog društva koje poštuje ljudska prava i ceni različitosti.

Mladi su imali priliku da kroz zanimljive zadatke i aktivnosti, diskutuju i podele svoje mišljenje sa vršnjacima, kao i da testiraju svoje privilegije kroz igricu “Privilegovana šetnja”.

U narednom periodu očekuje nas još lokalnih aktivnosti. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram za više informacija.

Projekat “Deo Evrope 2030” podržan je od strane Evropske Unije kroz Erasmus+ program, a sprovodi se u konzorcijumu organizacija African Media Association Malta (Malta), Solidaridad sin Fronteras (Španija), IASIS (Grčka), Guarani (Španija) i Fondacija Arka (Srbija).

#DeoEvrope2030 #ApartofEU2030 #17SDGs2030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *