U sredu 16.11. u Kući ljudskih prava u Beogradu naša mlada SDG ambasadorka, Milica Babić, je održala interaktivnu tribinu o učešću mladih u Agendi 2030. Učesnici su imali priliku da saznaju šta je održivi razvoj, koji su bili milenijumski ciljevi, a koji su aktuelni ciljevi održivog razvoja i koja je strategija UN-a za mlade.

Nakon toga je sledio razgovor o tome šta mi kao pojedinci možemo da uradimo i na koji način da doprinesemo u različitim oblastima povezanim sa ciljevima. Bilo je reči o smanjenju gladi i bacanju hrane, mentalnom zdravlju, socijalnoj inkluziji, rodnoj ravnopravnosti i zaštiti životne sredine. Razmenjene su i preporuke stranica na društvenim mrežama, sajtova i dokumentaraca koji se bave ovim temama i kroz koje one mogu detaljnije da se istraže.

Za kraj je pokrenuta priča o značaju volontiranja i aktivizma, o nevladinim organizacijama koje se bave mladima i najavljene su naredne Arkine aktivnosti u sklopu projekta ,,Deo Evrope 2030”.

Na kraju su učesnici došli do zajedničkog zaključka da svaka velika promena kreće od nas samih i to promenom načina razmišljanja, smanjenjem predrasuda i sticanjem novih, korisnih navika.

Uskoro završavamo prvi ciklus lokalnih aktivnosti i spremamo se za nacionalni SDG sajam. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram za više informacija.

Projekat “Deo Evrope 2030” podržan je od strane Evropske Unije kroz Erasmus+ program, a sprovodi se u konzorcijumu organizacija African Media Association Malta (Malta), Solidaridad sin Fronteras (Španija), IASIS (Grčka), Guarani (Španija) i Fondacija Arka (Srbija).

#DeoEvrope2030 #ApartofEU2030 #17SDGs2030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *