Nakon uspešno održanog Dijaloga sa mladima u Kruševcu i Leskovcu, Erasmus+ projekat “Podmladi demokratiju” nastavili smo realizacijom još dva lokalna Dijaloga – u Bajinoj Bašti i Čačku.

Treći po redu Dijalog sa mladima održan je u 16. aprila u Bajinoj Bašti, uz podršku lokalne Kancelarije za mlade. Mladi učesnici i učesnice iz srednjih škola u Bajinoj Bašti imali su priliku da svoje ideje predstave prisutnim donosiocima odluka i predstavnicima lokalnih vlasti. Pored lokalnih organizacija, događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne turističke organizacije, PP službe iz škole “Josif Pančić”, kao i predstavnik iz kabineta gradonačelnika. Dijalog je obuhvatio teme kao što su: aktivno učešće mladih, seksualno nasilje i nasilje nad ženama, informisanost mladih, kao i unapređenje solidarnosti mladih i humanitarne akcije na lokalu.

Prilog o Dijalogu sa mladima održanom u Bajinoj Bašti

Četvrti Dijalog sa mladima organizovan je 19. aprila u Čačku u prostorijama NTP Čačak. Uz podršku Kancelarije za mlade Grada Čačka, učesnici i učesnice su razgovarali o aktivnom učešću i informisanju mladih, a dotakli su se i teme povratka mladih u grad nakon izlaska iz sistema formalnog obrazovanja, uz prisustvo predstavnika/ca lokalnih udruženja i Naučno-tehnološkog parka Čačak. Zajedno su osmislili konkretna rešenja za lokalnu zajednicu koja će kroz Agendu za mlade (krajnji rezultat našeg projekta) biti predstavljena institucijama i civilnom društvu.

Prilog o Dijalogu sa mladima održanom u Čačku

Poslednji Dijalog sa mladima očekuje nas u narednim nedeljama u Ivanjici.

#YouthUpDem #mladisepitaju

Projekat “Podmladi demokratiju” sprovodi Fondacija ARKA uz finansijsku podršku Evropske unije kroz program Erasmus+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *