Uoči Međunarodnog dana mladih, koji su Ujedinjene Nacije uspostavile 1999. godine i koji se od 2000. godine slavi svake godine 12. avgusta, u Beogradu se 13. i 14. avgusta 2022. godine sastala novooformljena Mreža lokalnih SDG ambasadora i ambasadorki. Susret se dogodio sa ciljem međusobnog upoznavanja ambasadora i ambasadorki, razmene znanja i iskustava, ali i planiranja aktivnosti Mreže do kraja 2022. godine.

Uz pomoć iskusnih omladinskih trenera, Mreža je isplanirala svoje prve aktivnosti u lokalnim zajednicama širom Srbije, kao i započela proces osmišljavanja nacionalnog SDG sajma, događaja koji će krunisati rad Mreže u 2022. godini. Prve lokalne aktivnosti se očekuju već početkom septembra, te Vas ovim putem pozivamo da pratite našu Facebook i Instagram stranicu kako biste bili na izvoru informacija i mogli da se prijavite za neku od naših interaktivnih i zanimljivih aktivnosti.

Ovom prilikom, Mreža je snimila i video u kojem vam predstavljamo naše lokalne SDG ambasadore i ambasadorke, i postavljamo im pitanje zašto su mladi važni za implementaciju ciljeva održivog razvoja i na šta će se njihove lokalne inicijative fokusirati. Pogledajte video niže!

Mreža lokalnih SDG ambasadora i ambasadorki osnovana je i radi pod okriljem projekta “Deo Evrope 2030” koji sprovodi Fondacija Arka, a koji ima za cilj da osnaži mlade osobe iz Srbije, Španije, Malte i Grčke da uzmu aktivno učešće u sprovođenju ciljeva održivog razvoja (SDG) i UN Agende 2030 na lokalnom nivou kroz mapiranje i razmenu praksi u različitim tematskim oblastima obuhvaćenim ciljevima, kao i kroz sprovođenje aktivnosti i kampanja za podizanje svesti o konceptu održivog razvoja u svojim lokalnim zajednicama.

Više o projektu možete pročitati na stranici: https://www.apartofeu2030.eu/

Projekat “Deo Evrope 2030” podržan je od strane Evropske Unije kroz Erasmus+ program, a sprovodi se u konzorcijumu organizacija African Media Association Malta (Malta), Solidaridad sin Fronteras (Španija), IASIS (Grčka), Guarani (Španija) i Fondacija Arka (Srbija).

#DeoEvrope2030 #ApartofEU2030 #17SDGs2030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *