Ako imaš između 15 i 30 godina, dolaziš iz Bajine Bašte, imaš sjajne ideje za svoju lokalnu zajednicu i to kako ti i tvoji vršnjaci/kinje možete biti aktivni u rešavanju izazova mladih na lokalu, i ako uzivaš u druženju sa drugim mladima iz cele Srbije jednako entuzijastičnim i posvećenim baš kao i ti, PRIJAVI SE za sastanak mladih i donosilaca odluka “Dijalog mladih” koji organizuje Fondacija Arka u okviru Erasmus+ projekta “Podmladi demokratiju”.

Seminar će se održati od 30. jula do 2. avgusta u hotelu “Beograd” u Čačku.

Kao nastavak Erasmus+ projekta “Podmladi demokratiju” (Youth Up Democracy), Fondacija Arka organizuje sastanak mladih i donosilaca odluka iz 5 lokalnih zajednica: Kruševac, Leskovac, Ivanjica, Čačak i Bajina Bašta, kako bi se pružio prostor za uspostavljanje i/ili unapređenje dijaloga između mladih i predstavnika kancelarija za mlade iz pomenutih lokalnih zajednica. Sastanak ima za cilj da učesnici zajedno kreiraju Agendu za mlade, koja će podrazumevati preporuke i predloga mladih kako da se unapredit učešće mladih na lokalu (kroz mehanizam poznatiji kao strukturirani dijalog). Agenda za mlade će takođe dati pregled konkretnih koraka koje treba preduzeti kako bi se ideje mladih sprovele u delo u pomenutim lokalnim zajednicama.

Sastanak “Dijalog mladih” se organizuje kao nastavak treninga za pionire i pionirke dijaloga mladih koji je održan u februaru ove godine. Nakon sastanka očekuje se i poslednji događaj na projektu – javni događaj Have Your Say, koji mladi će samostalno osmisliti i realizovati uz pomoć Fondacije Arka, radi promovisanja svojih novostečenih znanja i uspeha, kao i informisanja javnosti o rezultatima projekta.

Kako bi učestvovao/la u sastanku “Dijalog mladih”, sve što je potrebno da uradiš jeste da popuniš ovaj formular, najkasnije do 5. jula.

Sve troškove učešća na seminaru (prevoz, smeštaj, hranu, materijal) obezbediće organizator koji će takođe osigurati zdravstveno-logističke uslove za bezbedno održavanje ovog događaja.

Za sve dodatne informacije, piši nam na office@arkafondacija.rs.

Vidimo se u Čačku! 🙂

Projekat “Podmladi demokratiju” sprovodi Fondacija Arka uz finansijsku podršku Fondacije Tempus, u okviru programa Erasmus+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *