Ovog maja, ARKA učestvuje na svom prvom međunarodnom Erasmus+ treningu, u organizaciji Erasmus+ nacionalne agencije iz Luksemburga, pod nazivom “Learning Impact for YOU(th)”.

Aktivnosti organizacija koje rade sa mladima imaju veliki potencijal za razvoj najrazličitijih veština kod mladih ljudi, kao što su liderstvo, komunikacija, organizacione sposobnosti, kritičko razmišljanje, itd. Međutim, izazov sa kojim se organizacije suočavaju je kako naći inovativan način da se pruži dodatna podrška mladima u procesu celoživotnog učenja uz pomoć refleksivnih metoda iz domena neformalnog obrazovanja.

Trening “Learning Impact for YOU(th)” ima za cilj jačanje kapaciteta omladinskih organizacija da koriste metode (a najpre refleksiju) u radu sa mladima koje će povećati uticaj neformalnog obrazovanja na mlade i pospešiti razvoj njihovih ključnih kompetencija (eng. key competences) u takvom okruženju. Refleksija se odnosi se na sposobnost širokog kritičkog razmišljanja o tome šta smo i koliko naučili kroz omladinske aktivnosti.

Zahvaljujući Tempus Fondaciji i Erasmus+ nacionalnoj agenciji iz Luksemburga, ARKA će u narednih 5 dana imati priliku da uči o inovativnim metodama i procesu celoživotnog učenja, kao i da sa organizacijama iz drugih evropskih zemalja podeli svoje dosadašnje iskustvo u radu sa mladima.

Takođe, ovaj trening će nam predstaviti Youthpass sertifikat, kao sredstvo za prepoznavanje stečenih ključnih kompetencija, o kojem možeš više pročitati ovde.

Prati naš Instagram nalog za najsvežije informacije i fotke 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *