Ove nedelje imali smo prilike da učestvujemo na treningu “Learning Impact for You(th)” koji je organizovala Erasmus+ nacionalna agencija iz Luksemburga. Na treningu su učestvovali omladinski radnici i radnice iz Irske, Poljske, Hrvatske, Malte, Španije, Portugala, Luksemburga, Belgije, Bugarske i Srbije.

Zahvaljujući ovom treningu, naučili smo nove metode za ličnu evaluaciju stečenih kompetencija i kontinuirano praćenje procesa učenja različitih veština. Trening je na ovaj način pomogao prisutnim omladinskim radnicima i radnicama da istraže svoje dosadašnje iskustvo u radu sa mladima, te da prepoznaju veštine i znanja koja su im potrebna i kreiraju akcioni plan putem kojeg će u narednom periodu raditi na sticanju istih. Dodatno, na treningu smo upoznali Youthpass, jedinstveni sertifikat za prepoznavanje ključnih kompetencija kod mladih, te kako da koristimo metode refleksije u neformalnom obrazovanju i radu sa mladima. Takođe smo imali priliku da naučimo više o novom programu Evropske unije – Evropskoj inicijativi za solidarnost, ali se podsetili i komponenti Erasmus+ programa.

Iskoristićemo sve što smo naučili na ovom treningu da u narednom periodu isplaniramo kvalitetan program za mlade iz Srbije, te da im kroz interaktivne metode koje omogućuju mladima da aktivno razmišljaju o procesu sopstvenog učenja, pomognemo da maksimalno povećaju svoj potencijal za sticanje novih znanja i veština kroz učešće u omladinskim aktivnostima.

Ispod možeš pogledati kako nam je bilo na treningu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *